We zien dat steeds meer mensen thuiswerken. En waar mensen op kantoor op de meeste inspirerende werkplekken aan de slag gaan, zo gaan mensen die thuiswerken aan de slag in een vaak sombere thuiswerkplek. Op kantoor heb je allerlei handige snufjes en decoraties die de productiviteit bevorderen. Maar zodra je thuis aan het werk moet, missen werknemers deze al snel. Hoe kun je nou je thuiswerkplek opvrolijken zodat je ook thuis goed aan de slag kunt? Bekking & Blitz deelt 5 handige en praktische tips! 

1.Schaf een aantal plantjes aan: dat fleurt op!

Het is bewezen dat planten goed zijn voor de productiviteit van werknemers. Doordat u een beetje groen om u heen heeft, werkt u dus lekker door. U zult zien dat de dagen dan een stuk sneller gaan en u meer voldoening haalt uit uw werkzaamheden. Haal dus een plantje in huis. 

2.Eten en drinken: zo ga je er goed mee om

Dronk u altijd koffie op werk? Of had u altijd een lichte snack om 10:00 uur? Houd dit vol als u thuis aan het werk bent! Het is niet de bedoeling dat u het hele ritme op de kop gooit. Dat is niet goed voor uw productiviteit en u komt dan ook niet lekker in uw werkritme. Ga daarom vooral door met wat u op kantoor ook deed. 

Tip: heeft u een aparte ruimte in huis voor uw thuiswerkplek? Zet daar de waterkoker neer of uw koffiezetapparaat! Dat is super handig! 

3.Discipline is alles

Dit komt een beetje neer op wat we hierboven ook al schreven, maar de boodschap is duidelijk: discipline! Houd zo goed mogelijk uw werktijden aan. Heb een vaste ochtendroutine, drink en eet hetzelfde en ga ook zeker even lekker douchen in de ochtend. Een frisse start doet wonderen. Wat wij ook aanbevelen, is om een aparte werkruimte in huis te maken. Zo kunt u letterlijk de deur achter u dicht doen als u klaar bent met werken. Dat geeft een voldaan gevoel. 

4.Vrolijk de boel een beetje op

Pak de werkplek zelf ook zeker goed aan. Zorg dat u zich goed kunt concentreren op uw werk. Vindt u naar de radio luisteren fijn? Aanzetten! Werkt u veel met papier? Zorg dat u dit goed beheert. En vrolijk uw thuiswerkplek een beetje op met leuke en vrolijke decoraties! 

5.Haal alles in huis wat je nodig hebt

Snoertjes, schriftjes, pennen, potloden. Noem het maar op. Iedereen heeft zo weer zijn eigen behoeftes om goed aan het werk te kunnen. Wees eerlijk tegen jezelf en haal in huis wat je nodig hebt om goed te werken. Dat scheelt een heleboel frustraties. En natuurlijk, een goede baas betaalt dit voor je, dus bewaar je bonnetjes!