Claudio Monteverdi leefde in Italië in een wel heel turbulente tijd en was een van de grote vormgevers van de nieuwe stijl in de muziek. Als jongeman leert hij de oude wetten van het componeren van vooral Marcantonio Ingegneri. Hij schrijft onder diens bezieling zijn 1ste boek van madrigalen. Via de uiteindelijke 9 boeken van madrigalen kunnen wij zijn leven op de voet volgen. Elk boek is een nieuw moment in zijn ontwikkeling als componist van opera’s en muziekspektakels. Uiteindelijk krijgt hij zijn droombaan in Venetië als maestro di cappella. 

Muzikale duizendpoot Krijn Koetsveld heeft recentelijk een boek geschreven over het leven van Monteverdi aan de hand van de madrigalen die hij gecomponeerd heeft. Het boek bestaat uit 9 hoofdstukken. Per hoofdstuk wordt ingezoomd op één kenmerkend madrigaal. Bij het boek is een CD gevoegd waarop de 9 madrigalen te beluisteren zijn. 

Zondag 12 januari 2020 was Krijn Koetsveld te gast bij Podium Witteman op NTR. Krijn Koetsveld bespeelde het orgel op wonderbaarlijke en unieke wijze en heeft Nederland doen verblijden met schitterende muziek van Monteverdi. Heeft u dit fragement gemist? Deze kunt u hier terugkijken.  Bent u onder de indruk geraakt van dit schitterende spel. Verdiept u zich dan vooral in het boek "Cahierreeks: Deel 26: Claudio Monteverdi inclusief CD" van Krijn Koetsveld. Hierin lees en hoor je meer over het bijzondere leven van Claudio Monteverdi.

Nu te bestellen in onze webshop!