Beethoven gifts

In 2020 was het 250 jaar geleden dat Ludwig von Beethoven werd geboren in Bonn. Beethoven behoort tot de meest invloedrijke klassieke componisten ooit. Hij is enorm geliefd. Ken je zo’n liefhebber? Of ben je er zelf één? In onze webshop vind je de mooiste Beethoven-gifts. Van kaartenmapje en notitieboek tot brillenkoker en paraplu. Leuk om te krijgen, nóg leuker om cadeau te doen. We ontwikkelden onze Beethoven-collectie in nauwe samenwerking met Beethoven-Haus in Bonn. Van museumkwaliteit dus! Ontdek onze unieke Beethoven kaarten en gifts.

Kaartenmapjes met Beethoven-afbeeldingen

Heb je liefhebbers van klassieke muziek onder je vrienden en familie? En verstuur je graag af en toe een kaartje? Haal dan een kaartenmapje in huis. Daarin zitten 10 bijzondere kaarten mét enveloppen. Op elke kaart staat een andere afbeelding die te maken heeft met Beethoven. Zo’n kaart wordt beslist gewaardeerd. Met een kaartenmapje zit je nooit verlegen om een attentie.

Kaartenmapje met env, groot: Ludwig van Beethoven, Beethoven-Haus Bonn
Kaartenmapje met env, groot: Ludwig van Beethoven, Beethoven-Haus Bonn
Kaartenmapje met env, groot: Ludwig van Beethoven, Beethoven-Haus Bonn

Notitieboekje, L-map en portfoliomap

Maak je regelmatig aantekeningen die je graag zorgvuldig bewaart? Dat kan in een A6-notitieboekje met harde kaft. Je neemt dit boekje gemakkelijk overal mee naartoe. Losse A4-tjes bewaar je zorgvuldig in een insteekmap (L-map). Ook een portfoliomap is handig voor het bewaren van bijvoorbeeld aantekeningen, schetsen en tekeningen. Kies een product met het portret dat Joseph Karl Stieler maakte van Beethoven. Minstens zo mooi zijn de producten met het notenbeeld van de Moonlight Sonata. Dit is Beethovens meest geliefde pianosonate.

Portfoliomap A4: Moonlight Sonata  Ludwig van Beethoven, Beethoven-Haus Bonn
Portfoliomap A4: Moonlight Sonata Ludwig van Beethoven, Beethoven-Haus Bonn
Portfoliomap A4: Moonlight Sonata Ludwig van Beethoven, Beethoven-Haus Bonn

Unieke, praktische Beethoven gifts

In onze webshop vind je ook vele unieke gifts die leuk zijn om te geven. Ontdek bijvoorbeeld de twee soorten Beethoven-brillenkokers. En doe daar dan meteen een bijpassend brillendoekje bij. Of onze Beethoven onderzetters. Die vind je nergens anders. Dat geldt ook voor het Beethoven-lipstickdoosje en onze paraplu  met afbeelding van de grote componist. Met een Beethoven-paraplu klinkt altijd de muziek, ook als het regent.

Ludwig von Beethoven: één van de grootsten

Ludwig von Beethoven is één van de beroemdste klassieke componisten ooit. Hij was niet alleen componist, maar ook organist en dirigent. Hij werd in 1770 geboren in Bonn. Zijn werk behoort tot de Eerste Weense School. Beethoven had grote invloed op de muziek van de 18e eeuw. Hij componeerde veel symfonieën en werken voor viool en piano.
Tot zijn bekendste werken behoren onder meer Symfonie Nr.3 in Es, Op.55 (Eroïca), Symfonie Nr.7 in A, Op.92, Strijkkwartet Nr.14 in c, Op.131, Pianoconcert Nr.5 in Es (Keizersconcert), Pianosonate Nr.30 in E, Op.109, Symfonie Nr.7 in A, Op.92, Pianosonate nr. 14 in cis mineur en Opus 27 nr. 2 (Moonlight Sonata). Vanaf zijn 44e was Beethoven volledig doof. Toch bleef hij componeren. De componist overleed in 1827 in Wenen.

17 resultaten