Het Musée du Papier Peint, gelegen in Rixheim, in de buurt van Mulhouse, Frankrijk, is een uniek museum dat gewijd is aan de geschiedenis en de kunst van behang. Het museum opende zijn deuren in 1983 en heeft sindsdien een schat aan kennis en collecties verzameld.

Het museum herbergt niet alleen de collecties van de fabriek zelf, maar heeft ook een indrukwekkende verzameling behangontwerpen uit het voormalige industriële museum van Mulhouse verworven. Deze toevoegingen, samen met talloze andere acquisities en schenkingen, maken de collectie van het Musée du Papier Peint zeer divers en uitgebreid.

Bezoekers van het museum kunnen genieten van een fascinerende reis door de geschiedenis van behang. De tentoonstellingen laten de evolutie van behangontwerpen en -technieken zien, van de vroegste handgeschilderde rollen tot de geavanceerde drukmethoden van vandaag de dag. U kunt prachtige voorbeelden bewonderen van behangontwerpen uit verschillende tijdperken en culturen.

Naast de permanente tentoonstellingen organiseert het museum ook regelmatig tijdelijke exposities die zich richten op specifieke thema's binnen de wereld van behangkunst. Deze exposities bieden bezoekers de mogelijkheid om nieuwe en opwindende aspecten van dit vakgebied te ontdekken.

13 resultaten