Mooie cadeaus geïnspireerd op Amandelbloesem 

De latere schilderijen van Van Gogh zijn heel expressies en vol van kleur. Zoals Amandelbloesem uit 1890. Grote bloeiende amandelbloemtakken tegen een blauwe lucht. Het was een cadeau aan zijn broer Theo en diens vrouw Jo. Zij vernoemden hun pasgeboren zoon naar de schilder: Vincent Willem. Verheugd over het goede nieuws schilderde Van Gogh dit werk. Geïnspireerd op Amandelbloesem ontwikkelden we diverse gifts voor het Van Gogh Museum. Zoals een L-mapje (insteekhoes), een deskplanner, een notitieboekje en een A5-adressenboekje met zachte kaft. Leuk om cadeau te doen is ook de windlichthouder, ook verkrijgbaar met zonnebloemen print.

Van Gogh kalenders

Heb je altijd al een Van Gogh aan de muur gewild? Kies dan voor een maandkalender van Bekking & Blitz. Elke maand staat een ander werk centraal. U kunt kiezen voor een grootformaat kalender (30 x 30 cm) of voor een minikalender (17 x 17 cm). De kalenders hebben een logische en duidelijk indeling met ruimte voor aantekeningen.

Ontwikkeling in onze eigen Studio Blitz

Alle producten die we verkopen in onze webshop ontwikkelen we in onze eigen Studio Blitz. Dat geldt dus ook voor de producten van Van Gogh-collectie. Wij maken kunstwerkjes van kunstwerken. Dat doen we met respect voor het origineel. Onze ontwerpen zijn altijd verrassend en van hoogwaardige kwaliteit. Leuk om te kopen, voor uzelf of voor een ander.

Wie was Vincent van Gogh?

Vincent van Gogh werd in 1853 geboren in het Noord-Brabantse Zundert. Pas op zijn 27e werd hij kunstenaar. Eerder werkte hij als bediende in een kunsthandel, schoolmeester, bijbelverkoper, hulppredikant en evangelist. Hij leerde zichzelf de beginselen van het tekenen en schilderen. De eerste jaren schilderde hij in Brabant en Drenthe, waar hij zich liet inspireren door het boerenleven. In 1885 verhuisde hij naar Antwerpen, waar hij korte tijd naar de academie ging. Eind 1886 trok Vincent in bij zijn broer Theo in Parijs. Die steunde hem financieel en moreel. In het Zuid-Franse Arles vond hij zijn expressieve, dynamische schilderstijl in krachtige kleuren. Vincent van Gogh overleed in 1890, na een roerig leven.