Bekking & Blitz besteedt veel aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Niet alleen de winst telt, maar ook de gevolgen van onze bedrijfsactiviteiten voor mensen (binnen en buiten het bedrijf) en voor het milieu. Alle bedrijfsbeslissingen wegen we daaraan af. Daarom zijn we partner van MVO Nederland, 

Mens

We zien het als onze plicht om alle activiteiten, producten en diensten te realiseren met goed opgeleid personeel. Ons beleid is erop gericht dat iedere medewerker op de meest veilige manier deelneemt bij ons werkt. We beschermen de veiligheid en de gezondheid zo goed mogelijk. En  vinden het belangrijk dat medewerkers zich prettig voelen bij ons.

Milieu

Met onze bedrijfsactiviteiten willen we zo min mogelijk schade toebrengen aan het milieu. Zo hebben we de stap gezet om onze papierproducten te laten vervaardigen op FCS-papier. Door de certificering van FCS (Forest Stewardship Council) dragen we direct bij aan de bescherming van wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mensen en dieren wereldwijd. Daarnaast vervangen wij waar mogelijk plastic verpakkingen voor een milieuvriendelijk alternatief, zoals papieren wikkels bij onze brillenkokers. 

Introductie Bamboe tableware

In 2017 introduceerden we een volledig nieuwe productlijn van tableware vervaardigd van bamboe. Bamboe is een milieuvriendelijke plant die alleen zonlicht nodig heeft om te groeien. De plant maakt zelf een antibacteriële stof aan, waardoor geen bestrijdingsmiddelen nodig zijn. Bamboe is makkelijk te verbouwen: het groeit snel en er zijn meerdere oogsten per jaar. Daardoor is bamboe een uitkomst voor armere bevolkingsgroepen. Een grotere vraag levert dus kansen op voor werk en inkomen in ontwikkelingslanden. Bamboe komt van de natuur en is volledig afbreekbaar.

Samenwerking met natuur- en non-profitorganisaties

Bekking & Blitz werkt samen met diverse natuur- en non-profitorganisaties, zoals Amnesty International, Vogelbescherming Nederland, Natuurpunt Vlaanderen en de Dierenbescherming. Met uw aankoop van producten die voortkomen uit deze samenwerkingsverbanden, steunt u deze organisaties.

Samenwerking met MVO-bewuste partners

Voor de productontwikkeling werken we nauw samen met vaste, MVO-bewuste partners op wie we al jaren kunnen rekenen. Zo werken we al vanaf het begin samen met de Sociale Werkplaats Alphen aan den Rijn (SWA), specialist in de assemblage van onze metalen verkoopdisplays. SWA levert een goed product tegen de beste prijs. En waarborgt de kwaliteit waar Bekking & Blitz voor staat. Een prachtig voorbeeld van een win-winsituatie, waarbij een maatschappelijk project wordt ondersteund.