In 2019 is het precies 350 jaar geleden dat Rembrandt overleed. Het Rijksmuseum, De Hermitage en Het Rembrandthuis, allemaal houden ze bijzondere exposities. In samenwerking met deze musea ontwikkelde Bekking & Blitz een collectie van aantrekkelijke Rembrandt-producten. U koopt deze producten bij de musea, in boekwinkels en in kantoorvakhandels door heel Nederland. En: in deze webshop.

Verjaardagskalenders, servies, tassen en kaartenmapjes

Zoekt u naar een bijzonder Rembrandt-product, voor uzelf óf om cadeau te doen? Volop keuze! Zoals de Rembrandt-verjaardagskalenderdie we ontwikkelden in samenwerking met het Rijksmuseum. Mooi en praktisch zijn ook de bamboe-mok en het bamboe-dienblad met het ‘Zelfportret met verbaasde blik’. We hebben fraaie Rembrandt-tassen, Rembrandt-notitieblokkenen Rembrandt-kaartenmapjes. En zakdoekjes, placemats, paraplu’s en schrijfsets. Zelf creatief aan de slag? Kies voor een Rembrandt-schetsboek. We ontwikkelden dal eze producten in onze eigen Studio Blitz. Kwaliteit dus. Museumkwaliteit!

Rembrandt in het Rijksmuseum

Van 15 februari tot 10 juni presenteert het Rijksmuseum voor het eerst een overzichtstentoonstelling van álle schilderijen, prenten en tekeningen van Rembrandt uit de eigen collectie. Een bezoek meer dan waard, want het museum beheert de grootste collectie Rembrandt-schilderijen ter wereld. De expositie geeft een uniek beeld van Rembrandt als kunstenaar, mens en verhalenverteller. 

In juli 2019 start het Rijksmuseum met het grootste onderzoek ooit naar De Nachtwacht. Voor het oog van het publiek wordt het schilderij gerestaureerd. Najaar 2019 is er de expositie Rembrandt-Velázquez. Met topstukken van dé grote meesters uit de 17e eeuw: Velázquez, Rembrandt, Murillo, Vermeer, Zurbarán, Hals en Ribera. Een unieke samenwerking met het Museo del Prado in Madrid.

350 jaar Rembrandt in het Rembrandthuis

Het Rembrandthuis in Amsterdam is het voormalige woonhuis en atelier van de kunstenaar. Dit museum pakt van 1 februari tot 19 mei uit met de expositie ‘Rembrandt’s social network. Centraal staan de relaties van Rembrandt en de rol die zij speelden in zijn leven en werk. Rembrandt zette zijn sociale netwerk actief en doelbewust in. Opvallend is de uniformiteit van alle schilderijen, tekeningen en prenten. Ook werk dat zelden of nooit in Nederland was te zien. 

Van 7 juni tot 1 september toont de expositie ‘Inspired by Rembrandt’ het meest opmerkelijke werk uit de museumcollectie. Van onder anderen Rembrandt, Hercules Segers, Edgar Degas en Pablo Picasso. En bijvoorbeeld van Horst Janssen, Willem den Ouden, Charles Donker en Glenn Brown.

Van 21 september tot 16 februari 2020 creëert het Rembrandthuis een laboratoriumachtige setting. Ontdek hoe een tekening van Rembrandt in de loop der eeuwen is veranderd. Zie wat een ander later toevoegde aan het schilderij. En denk mee over dilemma’s van onderzoekers en restauratoren.

350 jaar Rembrandt in Museum De Lakenhal 

Van 15 juni tot 3 oktober heeft Museum De Lakenhal in Leiden de expositie ‘Rembrandt & De Gouden Eeuw’. Het gaat om topstukken van Leidse meesters zoals Rembrandt, Jan van Goyen, Jan Steen en Leidse fijnschilders. Daaronder het topstuk ‘Brillenverkoper’ van Rembrandt. 

Van 3 november 2019 tot 9 februari 2020 is er de expositie ‘Jonge Rembrandt’. Het is een overzichtstentoonstelling van zijn vroegste werk.

Nóg meer Rembrandt

Voor Rembrandt-liefhebbers valt in 2019 nog veel meer te genieten. Want bijvoorbeeld ook in Hermitage Amsterdam, Het Fries Museum (Leeuwarden) en Het Mauritshuis (Den Haag) vinden exposities plaats.