Staatliche Museen zu Berlin werd in 1957 opgericht met als doel om de culturele rijkdom van de voormalige deelstaat Pruisen te behouden en aan te vullen. Enkele jaren geleden koos de SMB voor één gespecialiseerde uitbater voor alle museumwinkels, met als doel om deze winkels winstgevender te krijgen.

Collecties ontwikkelen

De uitbater wilde graag mooie productlijnen laten ontwikkelen die goed verkopen. Reden om contact op te nemen met Bekking & Blitz. Sinds enkele jaren ontwikkelen we in nauwe samenwerking met de SMB unieke en onderscheidende productlijnen voor elk van de museumwinkels.

Een uitgebreid assortiment

In de museumshop van het Pergamonmuseum wordt een diverse serie producten aan geboden. Zoals notitieblokjes, inpakpapier en opschrijfblokjes die zijn ontwikkeld door Bekking & Blitz. Voor het Staatliche Museen zu Berlin, Gemäldegalerie ontwikkelen we ook andersoortige producten zoals paraplu’s, dienbladen en bamboe-producten. En zo creëren we voor elk museum unieke producten die zijn geïnspireerd op de eigen kunstcollecties.

Goede verkoop

De SMB is blij met de samenwerking. Ze waarderen de onderscheidende ontwerpen van Studio Blitz, onze voorraadfunctie en de snelle levering. En natuurlijk zijn ze blij met de goede verkopen.