Maestro van Wittel – Hollandse meester van het Italiaanse stadsgezicht

Kunsthal KAdE - Amersfoort

Caspar van Wittel (1653-1736) werd geboren in Amersfoort, verhuisde rond 1673 naar Italië, verwierf daar naam en faam en keerde niet meer terug naar Nederland. Tegenwoordig bevindt het overgrote deel van zijn oeuvre zich in Italiaanse, Engelse en Spaanse collecties. Met de tentoonstelling 'MAESTRO VAN WITTEL – Hollandse meester van het Italiaanse stadsgezicht’ eren Museum Flehite en Kunsthal KAdE deze in Nederland vrijwel onbekende meester met een groot retrospectief.

Lees meer

Goden van Egypte

Rijksmuseum van Oudheden - Leiden

De tentoonstelling Goden van Egypte brengt de fascinerende Egyptische godenwereld tot leven. U ziet meer dan vijfhonderd objecten uit binnen- en buitenlandse musea: imposante beelden van goden en godinnen, magische papyri, gouden sieraden en kleurrijk beschilderde mummiekisten.

Lees meer

Lotte Laserstein, von Angesicht zu Angesicht

Städel Museum

Lotte Laserstein (1898 - 1993) maakte voor het eerst naam in de bloeiende kunstscène van het Weimar-tijdperk. Haar carrière kwam abrupt tot stilstand in 1937 toen ze gedwongen werd om Duitsland te ontvluchten naar Zweden, waar ze in de vergetelheid raakte. 

Lees meer

Het leven van Boeddha, de weg naar nu

De Nieuwe Kerk

Van 16 september 2018 tot en met 3 februari 2019 komen ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling in De Nieuwe Kerk: Het leven van Boeddha, de weg naar nu.

Lees meer

MS Orange | Koers gewijzigd

Scheepvaartmuseum Amsterdam

In Het Scheepvaartmuseum vindt van 8 september 2018 tot en met 18 juli 2019 de expositie ‘MS Orange | Koers gewijzigd’ plaats. Centraal staat de geschiedenis van het iconische passagiersschip Orange.

Lees meer