Rembrandt & De Gouden Eeuw

Museum De Lakenhal - Leiden

In de schilderijenzalen van Museum De Lakenhal worden topstukken getoond uit de Gouden Eeuw van Leidse meesters als Rembrandt Harmensz. van Rijn, Jan van Goyen, Jan Steen en de Leidse fijnschilders. Met deze presentatie wordt het verhaal verteld over Leiden met zijn bloeiende schilderkunst als bakermat van de Gouden Eeuw.

Lees meer

Inspired by Rembrandt

Museum Het Rembrandthuis - Amsterdam

Rembrandt blijft boeien – niet alleen tijdens het Rembrandtjaar, nu exact 350 jaar na zijn dood, maar ook in de afgelopen eeuwen. Rembrandts etsen hebben kunstenaars op allerlei manieren geïnspireerd. Daarover gaat de tentoonstelling Inspired by Rembrandt. Ditmaal doet Museum Het Rembrandthuis een greep uit zijn eigen collectie. Het museum is immers niet alleen het voormalig woonhuis en atelier van Rembrandt. 

Lees meer

Geschilderde bloemen – Werken uit de Singercollectie

Museum Singer Laren

Bloemen zijn een dankbaar onderwerp voor kunstenaars. Ook tussen 1880 en 1940 worden er in de Nederlandse kunst veelvuldig bloemstillevens geschilderd. Voor deze tentoonstelling heeft Singer Laren de mooiste bijeengebracht, als een prachtig zomerboeket. Met werken uit de eigen collectie, uit de geschonken Collectie Nardinc en de Smithuis Collectie.

U bezoekt deze tentoonstelling met een entreeticket voor de expositie Duitse expressionisten.

Lees meer

Pluk het seizoen, Janneke Brinkman-Salentijn

Anton Pieck Museum

van 12 mei 2019 tot en met 31 oktober 2019 is in het Anton Pieck Museumeen tentoonstelling met het werk van botanisch tekenaar Janneke Brinkman-Salentijn. De liefde voor de natuur is haar grote drijfveer. Het fijne en kwetsbare van de natuur weet zij heel treffend via de transparante kleuren van haar aquarelverf over te brengen.

Lees meer

De geur van succes - Gerard & Cornelis van Spaendonck, bloemschilders in Parijs

Noordbrabants Museum – ‘s-Hertogenbosch

De Brabantse broers Gerard (Tilburg, 1746 – 1822, Parijs) en Cornelis (Tilburg, 1756 – 1839, Parijs) van Spaendonck vertrokken naar Parijs en ontpopten zich ten tijde van de Franse revolutie tot de grootste bloemschilders van Nederlandse bodem.    

Lees meer