Rembrandt-Velázquez. Nederlandse en Spaanse meesters

Rijksmuseum - Amsterdam

In het najaar van 2019 presenteert het Rijksmuseum Rembrandt-Velázquez. Een tentoonstelling met topstukken van dé grote meesters uit de 17de eeuw uit Nederland en Spanje.

Lees meer

Laboratorium Rembrandt

Museum Het Rembrandthuis - Amsterdam

Hoe maakte Rembrandt zijn schilderijen, etsen en tekeningen? En hoe onderzoeken wij dat tegenwoordig? In de tentoonstelling Laboratorium Rembrandt. Rembrandts techniek ontrafeld zullen bezoekers in de schoenen stappen van de wetenschappers. 

Lees meer

Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier, Fotograaf met een schildersziel – The White Blouse

Museum Singer Laren

Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier is als fotograaf vooral bekend om haar verstilde portretten, intieme interieurfoto’s en Amsterdamse wintergezichten. Hiervoor maakt zij gebruik van een analoge Hasselblad camera en natuurlijk licht met als resultaat sfeervolle zwartwit opnamen die altijd wel een element van mysterie bevatten.

Lees meer

Weer en Wind. Avercamp tot Wilink

Museum Singer Laren

Stormen op zee en land, opkomend onweer, dijkdoorbraken, noodweer dat onrust baart, besneeuwde landschappen, avondrood en poëtische mistbanken, vastgelegd door kunstenaars als Hendrick Avercamp, Jan van Goyen, Piet Mondriaan, George Hendrik Breitner, Hendrik Johannes Weissenbruch, Jan Sluijters, Maurits Cornelis Escher en Carel Willink.

Lees meer

Het nieuwe Naturalis weer geopend

Naturalis Biodiversity Center

Ontdek het nieuwe Naturalis: het nationale kennisinstituut over biodiversiteit en een fonkelnieuw familiemuseum met alles over de natuur. Zien, doen en beleven: in het nieuwe Naturalis dompelt jong en oud zich onder in de wonderlijke wereld die natuur heet. 

Lees meer