Geschilderde bloemen – Werken uit de Singercollectie

Museum Singer Laren

Bloemen zijn een dankbaar onderwerp voor kunstenaars. Ook tussen 1880 en 1940 worden er in de Nederlandse kunst veelvuldig bloemstillevens geschilderd. Voor deze tentoonstelling heeft Singer Laren de mooiste bijeengebracht, als een prachtig zomerboeket. Met werken uit de eigen collectie, uit de geschonken Collectie Nardinc en de Smithuis Collectie.

U bezoekt deze tentoonstelling met een entreeticket voor de expositie Duitse expressionisten.

Lees meer

Pluk het seizoen, Janneke Brinkman-Salentijn

Anton Pieck Museum

van 12 mei 2019 tot en met 31 oktober 2019 is in het Anton Pieck Museumeen tentoonstelling met het werk van botanisch tekenaar Janneke Brinkman-Salentijn. De liefde voor de natuur is haar grote drijfveer. Het fijne en kwetsbare van de natuur weet zij heel treffend via de transparante kleuren van haar aquarelverf over te brengen.

Lees meer

De geur van succes - Gerard & Cornelis van Spaendonck, bloemschilders in Parijs

Noordbrabants Museum – ‘s-Hertogenbosch

De Brabantse broers Gerard (Tilburg, 1746 – 1822, Parijs) en Cornelis (Tilburg, 1756 – 1839, Parijs) van Spaendonck vertrokken naar Parijs en ontpopten zich ten tijde van de Franse revolutie tot de grootste bloemschilders van Nederlandse bodem.    

Lees meer

Duitse Expressionisten, uit museum Ostwall, Dortmund

Museum Singer Laren

Van 16 april t/m 25 augustus wisselt Singer Laren zijn collectie uit met het Museum Ostwall in Dortmund. Terwijl de Duitsers genieten van de Holländische Moderne, biedt Singer Laren een overzicht van de Duitse expressionisten. 

Lees meer

Kabbala, de kunst van de joodse mystiek

Joods Cultureel Kwartier - Amsterdam

Van 29 maart tot en met 25 augustus 2019 is in het Joods Cultureel Kwartier een grote tentoonstelling over kabbala, de mystieke traditie van het jodendom. Bezoekers krijgen een gevarieerd beeld van deze oude traditie, die ook popsterren als Madonna en David Bowie inspireerde. 

Lees meer