Goden van Egypte

Rijksmuseum van Oudheden - Leiden

De tentoonstelling Goden van Egypte brengt de fascinerende Egyptische godenwereld tot leven. U ziet meer dan vijfhonderd objecten uit binnen- en buitenlandse musea: imposante beelden van goden en godinnen, magische papyri, gouden sieraden en kleurrijk beschilderde mummiekisten.

Lees meer

Pieter Bruegel the Elder, Once in a Lifetime

Kunsthistorisches Museum Wien – Wenen

Het is de eerste keer dat werken van Bruegel in verschillende media - schilderijen, tekeningen en prenten - verenigd zijn in een enkele tentoonstelling. Dankzij een aantal Habsburgse verzamelaars en kenners herbergt het Kunsthistorisches Museum Wien 's werelds grootste schilderijencollectie van Pieter Bruegel de Oude. Bijna een derde van de bestaande schilderijen van de meester bevindt zich in het Kunsthistorisches Museum in Wenen.

Lees meer

Das Schokoladenmädchen

Gemäldegalerie - Dresden

Deze tentoonstelling presenteert een van de beroemdste werken in de Dresden Gemäldegalerie, ‘La Belle Chocolatière’ door de Geneveense kunstenaar Jean-Étienne Liotard (1702-1789). Liotard was erg succesvol en werd in zijn eigen tijd zeer geprezen als pastelkleurschilder; Rosalba Carriera, verklaarde ‘La Belle Chocolatière’ de mooiste pastel ooit gezien" te zijn.

Lees meer

Claude Monet

Albertina Museum - Wenen

Claude Monet (1840-1926) staat als geen andere kunstschilder voor de impressionistische stijl. Als de Franse "Meester van het licht" was hij ook een centrale pionier van de twintigste-eeuwse schilderkunst. 

Lees meer

Lotte Laserstein, von Angesicht zu Angesicht

Städel Museum

Lotte Laserstein (1898 - 1993) maakte voor het eerst naam in de bloeiende kunstscène van het Weimar-tijdperk. Haar carrière kwam abrupt tot stilstand in 1937 toen ze gedwongen werd om Duitsland te ontvluchten naar Zweden, waar ze in de vergetelheid raakte. 

Lees meer