Over Brillenkoker incl. brillendoekje: Inspired by The Garden Of Earthly Delights, Jheronimus Bosch
Verlies uw bril nooit meer uit het oog met de opvallende brillenkoker van Bekking & Blitz. Zowel de buitenkant als de binnenkant van de metalen brillenkoker is voorzien van zacht, aaibaar microvezel. Door de sterke klapscharnier sluit de koker stevig af. U hoeft dus nooit bang te zijn dat uw bril los in uw tas gaat zwerven.
Het bijbehorende microvezel brillendoekje heeft dezelfde print als de brillenkoker. Microvezel zorgt voor een krasvrije en streeploze reiniging van (zonne)brillen en beeldschermen, zonder gebruik van schoonmaakmiddelen.
Brillenkoker
- Formaat: 16 x 3,5 x 6 cm (bxhxd)
- Buitenkant full color bedrukt microvezel,
- Binnenkantzwart microvezel
Brillendoekje
- Formaat: 18 x 15 cm
- Enkelzijdig bedrukt microvezel
- Machinaal wasbaar op 60°Celsius, natuurlijk drogen
**OVER DE KUNSTENAAR, JHERONIMUS BOSCH:**
De cryptische taferelen en bizarre wezens in de schilderijen van Jheronimus Bosch zijn al even mysterieus als het oeuvre van de kunstenaar zelf. Kunsthistorici zijn er nog altijd niet over uit welke schilderijen precies van zijn hand zijn, en wanneer deze zijn geschilderd. De kunstenaar werkte op het atelier waar ook zijn vader, broer, drie ooms en een neef werkten.
Het werk van Bosch wordt gerekend tot de stijlperiode van de Noordelijke renaissance. Bosch schilderde enorme drieluiken, waaronder het wereldberoemde Tuin der Lusten, dat zich bevindt in museum Het Prado in Madrid (zie afbeelding bovenaan pagina). Zijn stijl wijkt nogal af van andere Nederlandse kunstenaars uit de vijftiende eeuw. Uniek is de manier waarop hij religieuze taferelen verbeeldde. Het was gebruikelijk om hemelse visioenen op aarde te schilderen. In plaats daarvan visualiseert Bosch schrikbeelden vol demonen uit de hel, waarbij alle slechte kanten van de mens uitvoerig in beeld worden gebracht. Dergelijke absurdistische schilderijen fungeerden eeuwen later, aan het begin van de twintigste eeuw, als inspiratiebron voor de kunstschilders van het surrealisme. De drieluiken van Bosch zijn naar alle waarschijnlijkheid niet als altaarstuk gebruikt. Zijn verontrustende beelden zijn niet in overeenstemming met het positieve voorbeeld, dat altaarstukken normaal gesproken moeten geven aan kerkgangers.