Voor Amnesty International ontwikkelen we sinds enkele jaren commercieel interessante productlijnen. Deze producten zijn te koop via de eigen webshop en in boek- en kantoorvakhandels. Het doel: zichtbaar zijn bij zoveel mogelijk mensen. De producten vertellen het positieve verhaal van Amnesty. Een verhaal van hoop, rechtvaardigheid en strijd voor een betere wereld.

Amnesty begon ooit met het strijden voor de rechten van politieke gevangenen. De afgelopen vijftig jaar breidde de organisatie haar werkterrein flink uit. Van de afschaffing van de doodstraf tot het opkomen voor de vrijheid van meningsuiting en het beschermen van de rechten van vluchtelingen. Bovendien strijdt de organisatie tegen politiek geweld en vervolging.

Mooie productlijnen

In 2012 zorgden we ervoor dat de agenda van Amnesty ook kwam te liggen in boekwinkels en kantoorvakhandels. De verkoop van de agenda steeg flink. Sindsdien ontwikkelen we in nauwe samenwerking met Amnesty steeds meer productlijnen. Met inspiratie uit kunst, fotografie en illustraties. Van kunst uit het Rijksmuseum tot de illustraties van Dick Bruna.

Dichtbundels

Bijzonder zijn ook de dichtbundels die Amnesty en Bekking & Blitz samen ontwikkelen. Met daarin het werk van dichters wereldwijd. Tot nu toe verschenen de Dichtbundels MOED, HOOP, LICHT, en STILTE. Veel van de gedichten verschijnen voor het eerst in het Nederlands.

Goede verkoopkansen

Wij adviseren Amnesty over de commerciële kansen van elk product en ontwerp. De kennis hiervoor doen we op bij de boekhandels, kantoorvakhandels en musea waarmee we samenwerken.

Ook servetten, sportbags en bamboe tableware

Amnesty begon met producten zoals ansichtkaarten en wenskaartenmapjes, maar inmiddels wordt het productgamma steeds breder, met bijvoorbeeld ook servetten, sportbags en bamboe tableware.

Ook wij doneren graag aan Amnesty International. Zo reikten we enige tijd geleden een cheque uit.