Over Vouwtas: Pauw, Leon Senf, Museum Prinsenhof Delft
Omschrijving
Een echte cultuurliefhebber en altijd al een mooi kunstwerk binnen handbereik willen hebben? Goed nieuws! Bekking & Blitz heeft een speciale museumcollectie shoppers. Op de opvouwbare tassen worden verschillende kunstwerken afgebeeld zodat je altijd de mooiste schilderijen binnen handbereik kunt hebben. De vouwtas van Bekking & Blitz weegt maar 72 gram en is opvouwbaar waardoor hij gemakkelijk is op te bergen in je tas, ideaal om altijd bij de hand te hebben. De afmeting van de opgevouwen tas is 7,5 bij 10 cm en wordt door een drukknoop band bij elkaar gehouden. Uitgevouwen is het een verrassend royale boodschappentas. De tas kan zowel in de hand als op de schouder gedragen kan worden. De vouwtas kan een maximum van 20 kg dragen. De tas heeft een stevige rits, waardoor deze veilig afgesloten kan worden. In de tas zit een handig opbergzakje, handig voor bijvoorbeeld uw telefoon. Daarnaast is de shopper van Bekking & Blitz waterbestendig.
Onze tassen zijn speciaal gemaakt met oog op een schonere toekomst, kies voor het milieu met de milieuvriendelijke vouwtassen van Bekking & Blitz, gemaakt van 100% gerecyclede PET flessen.
**Specificaties:**
41 x 47 cm
Met ritssluiting
Extra opbergzakje (12 x 16 cm) aan de binnenkant
Drukknoop band
Gemaakt van 100% gerecycled PET flessen
Gewicht: 72 gram
**OVER DE KUNSTENAAR, LEON SENF:**
Leonardus Johannes (Leon) Senf (Delft, 11 maart 1860 Alkmaar, 3 september 1940) was een Nederlands plateelschilder en ontwerper, werkzaam bij De Porceleyne Fles in Delft.
Hij had een belangrijk aandeel in de ontwikkeling van het "Nieuw Delfts". Hij was naast ontwerper en schilder van sieraardewerk en tegeltableaus ook maker van bouwaardewerk, onder andere voor het Vredespaleis in Den Haag, in het Stadhuis van Rotterdam, Schouwburg in Haarlem. In zijn vrije tijd heeft hij veel getekend, geschilderd, geëtst. Een deel van zijn "vrije werk" en van zijn creaties bij De Porceleyne Fles waren van april tot september 2008 te zien op een tentoonstelling in Museum Noordwijk[1], dat ook een belangrijke verzameling van zijn vrije werk bezit. Senf vestigde zich in 1918 met zijn gezin in Eureka, een atelierwoning aan de Duinweg 10 in Noordwijk. In 1926 kocht hij daar een stuk bouwgrond, waarop hij een huis liet bouwen met de naam Elcapa, naar de beginletters van de namen van zijn echtgenote, zijn kinderen en hemzelf. Hij ontwierp het keramische reliëf met een ploegende boer en de tekst Labor Sacratus aan de voorgevel van dit huis. Na het overlijden van zijn echtgenote Elizabeth Senf-Winkelman op 17 mei 1934 vertrok Senf op 30 juni vanuit Noordwijk naar Schoorl. Op 22 maart 1938 keerde Senf voor een jaar terug in Noordwijk om daarna weer af te reizen naar Schoorl.