Van Gogh: de Hollandse meester op zijn best

Vincent van Gogh. Iedereen in Nederland kent deze meesterschilder van eigen bodem. Zijn werk is geliefd door iedereen. Wie heeft er niet het beroemde Van Gogh Museum bezocht?  Ook online is de Hollandse meester geliefd en zeer bekend. Over de hele wereld wordt zijn naam nog dagelijks genoemd. En daar kunnen wij als Nederlanders ook trots op zijn. 

De route naar een Van Gogh

Wil je echt iets unieks meemaken? Het Van Gogh museum lanceerde een unieke video serie waarin je meegenomen wordt naar de route die Van Gogh aflegde tijdens zijn leven. Laat je ook inspireren door landschappen, mensen en dieren in deze bijzondere video-serie. Er zijn zelfs fysieke Van Gogh routes af te leggen!

Hoe zou Vincent reageren als hij ziet hoeveel impact hij heeft op de wereld van nu? 

We kunnen slechts fantaseren over hoe Van Gogh zou reageren als hij ziet hoeveel impact hij heeft op ons leven. De Britse serie Doctor Who (BBC) deed een poging. Wij denken dat realistisch is, maar zeker weten kan natuurlijk niet. Toch leuk om even te kijken!

Bron: BBC - Doctor Who - Vincent Van Gogh Visits the Gallery

Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum, Amsterdam werd geopend in 1973. De collectie, in bruikleen van de Vincent van Gogh Stichting, omvat meer dan 200 schilderijen, 500 tekeningen, vier schetsboeken en ongeveer 800 brieven van Van Gogh. Het museum herbergt ook een collectie werken van Van Goghs tijdgenoten, die Vincent (1853-1890) en zijn broer Theo (1857-1891) kochten of verwierven via ruil. Met uw aankoop ondersteunt u het werk van het Van Gogh Museum.

Genieten van Van Gogh in het dagelijks leven?

Dat kan. Studio Blitz heeft het werk van de Hollandse meester verwerkt op producten die je op elk moment van de dag pakt. Zo wordt het werk van Van Gogh toegankelijk en verrijkt het dagelijkse momenten. Neem gerust een kijkje in het assortiment en bekijk hoe jij elke dag kan genieten van Van Gogh!