Van Gogh: de Hollandse meester op zijn best

Vincent van Gogh (1853-1890), de wereldberoemde schilder, werd geboren in het Nederlandse dorp Nuenen. Na een carrièreswitch - in plaats van pastor wilde hij kunstenaar worden - werkte hij met veel passie aan zijn tekeningen en schilderijen. Zijn werk bracht hem naar Frankrijk, waar hij uiteindelijk op 43-jarige leeftijd een einde aan zijn leven maakte in Auvers-sur-Oise. Hoewel hij tijdens zijn leven slechts één schilderij wist te verkopen,  behoren nu veel van zijn werken, zoals Sterrennacht en een aantal zelfportretten, tot de meest geliefde schilderijen ter wereld. Over de hele wereld wordt zijn naam nog dagelijks genoemd. En daar kunnen wij als Nederlanders ook trots op zijn.

De route naar een Van Gogh

Wil je echt iets unieks meemaken? Het Van Gogh museum lanceerde een unieke video serie waarin je meegenomen wordt naar de route die Van Gogh aflegde tijdens zijn leven. Laat je ook inspireren door landschappen, mensen en dieren in deze bijzondere video-serie. Er zijn zelfs fysieke Van Gogh routes af te leggen!

Hoe zou Vincent reageren als hij ziet hoeveel impact hij heeft op de wereld van nu? 

We kunnen slechts fantaseren over hoe Van Gogh zou reageren als hij ziet hoeveel impact hij heeft op ons leven. De Britse serie Doctor Who (BBC) deed een poging. Wij denken dat realistisch is, maar zeker weten kan natuurlijk niet. Toch leuk om even te kijken!

Bron: BBC - Doctor Who - Vincent Van Gogh Visits the Gallery

Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum, Amsterdam werd geopend in 1973. De collectie, in bruikleen van de Vincent van Gogh Stichting, omvat meer dan 200 schilderijen, 500 tekeningen, vier schetsboeken en ongeveer 800 brieven van Van Gogh. Het museum herbergt ook een collectie werken van Van Goghs tijdgenoten, die Vincent (1853-1890) en zijn broer Theo (1857-1891) kochten of verwierven via ruil. Met uw aankoop ondersteunt u het werk van het Van Gogh Museum.

Genieten van Van Gogh in het dagelijks leven?

Dat kan. Studio Blitz heeft het werk van de Hollandse meester verwerkt op producten die je op elk moment van de dag pakt. Zo wordt het werk van Van Gogh toegankelijk en verrijkt het dagelijkse momenten. Neem gerust een kijkje in het assortiment en bekijk hoe jij elke dag kan genieten van Van Gogh!