Kunstboeken

Bent u op zoek naar mooie kunstboeken om te kopen? Op de website van Bekking & Blitz vindt u prachtig geïllustreerde boeken met werk van bekende en minder bekende kunstenaars. Ontwikkeld in samenwerking met musea in binnen- en buitenland. Museumkwaliteit dus!

Bekijk onze kunstboeken en bestel online
Bekijk kunstboeken

Prachtige illustraties, boeiende informatie

Beeldende kunst, schilderijen, kunstfotografie. Over al deze kunstvormen geven wij interessante boeken uit. Met nuttige informatie om te lezen en natuurlijk vooral: heel veel prachtige illustraties om van te genieten. Een kunstboek is een sieraad in huis, dat u er bij pakt om u te verwonderen. Het heeft dus een blijvende waarde. Leuk om te kopen. En natuurlijk ook heel leuk om cadeau te doen.

Kunstboeken over schilderkunst

Voor liefhebbers van schilderkunst hebben we bijvoorbeeld het boek ‘Vermeer, een schilder en zijn stad’ van Michel van Maarseveen. Dit kunstboekje is een populaire gift, dankzij het handzame formaat (22,5 x 22,5 cm) en de aantrekkelijke prijs. Ook in onze collectie: het boek ‘Feest’, met schilderijen van Kenne Grégoire en poëzie van Magdaleen van Herk.

Het boek ‘Impressionistische landschappen & hedendaagse portretten’ is gewijd aan het werk van de Leidse kunstenares Anneke Boot. Actueel is de tentoonstellingscatalogus ‘Maestro Van Wittel’, met werk van Casper van Wittel (1653 – 1737). Deze Amersfoortse schilder verhuisde rond 1673 naar Italië en verwierf daar naam en faam.

Fotografie, beeldende kunst en meer

In zijn fotografie geeft Leo van der Noort een beeld van het leven in Amsterdam. Nooit geposeerd en altijd in zwart-wit. In het boek ‘Amsterdam’ vindt u een boeiende bloemlezing van zijn werk.

Margot Homan is beeldend kunstenaar die in binnen- en buitenland grote bekendheid geniet met haar figuratieve beelden, die ze tot in het subtielste detail uitwerkt. Het boek ‘Beeld van het hart’ verscheen in het kader van de gelijknamige expositie uit 2016.

De Porceleyne Fles in Delft is een toonaangevende producent van het authentieke Delftsblauwe sieraardewerk en van modern aardewerk. Het boek ‘Royal Delft, Koninklijke Porceleyne Fles’ biedt een overzicht van de mooie voorwerpen uit de collectie van deze ambachtelijk werkende fabriek.

Kunstboeken over Russische iconen en glasramen

Bent u een liefhebbers van Russische iconen? In ons assortiment vindt u twee boeken over dit boeiende onderwerp: een boek over de collectie van de Russische ondernemer Igor Vozyakov (‘Iconen Catalogus Flehite’) én een boek over de collectie van de familie Tóth (‘Russische iconen, de kunst van het verzamelen’). 

Het boek ‘Kleuren van de ziel’ (uit de Cahierreeks van Bekking & Blitz) vertelt het verhaal van de indrukwekkende glasramen van Marc Chagall in de kathedraal in Metz.

De mooiste kijkervaring dankzij hoge drukkwaliteit

We ontwerpen de kunstboeken in onze eigen Studio Blitz. Onze ontwerpers geven elk boek een eigen uitstraling, met respect voor de kunstwerken. We doen dit in nauwe samenwerking met musea of de kunstenaars zelf.

Kies uw kunstboek en bestel

Kies ook voor een kunstboek van Bekking & Blitz. Of u nu houdt van schilderkunst, beeldende kunst, fotografie of religieuze kunst. Prachtig ook om cadeau te doen.

  • Gratis verzending via PostNL vanaf € 20,-
  • Vandaag besteld voor 15:00, dezelfde dag verzonden (indien op voorraad)

Bestel uw kunstboek