Kaartenmapjes, notitieboekjes en meer

Maakt u graag een ander blij met een kaart? Haal dan een Mondriaan-kaartenmapje in huis. Dit is een setje van 10 Mondriaan-kaarten met bijpassende envelop. U grijpt nooit meer mis en u doet een ander zeker een plezier mee. Creatieve ideeën en losse gedachten bewaart u zorgvuldig en netjes in een notitieboekje. En praktische notities kunt u kwijt op een memoblocnote. Notities, tekeningen en andere documenten bewaart u gemakkelijk in een L-mapje A4 (insteekhoes).

Koelkastmagneten met werk van Mondriaan

Een Mondriaan-koelkastmagneet is mooi én handig. U kunt er van alles mee ophangen. Van belangrijke notities en kaarten tot de tekening van uw kind of kleinkind. In onze webshop vindt u diverse koelkastmagneten die we ontwierpen op basis van beroemde kunstwerken. Een subtiele eyecatcher in elke omgeving.

Unieke en verrassende cadeaus 

Zoekt u een unieke brillenkoker voor uzelf of voor een ander? In onze webshop vindt u meerdere soorten brillenkokers met bijbehorend brillendoekje. Die blijven niet ongezien! Al onze producten zijn van betrouwbare Bekking & Blitz-kwaliteit.

Wie was Pieter Mondriaan?

Pieter Cornelis Mondriaan werd in 1872 geboren in Amersfoort. Hij wordt beschouwd als een grondlegger van de abstracte en non-figuratieve kunst. Aanvankelijk schilderde hij impressionistische werken. Ook reproduceerde hij schilderijen voor particulieren. Na 1887 ontwikkelde hij steeds meer een eigen stijl. Uiteindelijk richtte hij zich de stijl waarmee hij wereldwijd bekend werd. In dit werk ligt de nadruk op de compositie en het gebruik van primaire kleuren. Hij was lid van het kunstenaarscollectief De Stijl, dat streefde naar een radicale hervorming van de kunst, waarbij vooral ruimte was voor geometrische vormen, primaire kleuren en horizontale en verticale lijnen. 

Zijn hele leven zou Piet Mondriaan op zoek blijven naar de volmaakte compositie. Een kunstwerk dat ontdaan was van alle bindingen met de uiterlijke wereld. Uiteindelijk zou Mondriaan zo komen tot werken die beperkt waren tot nog maar enkele essentiële factoren, zoals rechte lijnen, rechthoeken en drie primaire kleuren (rood, geel en blauw) met daarbij de schakeringen zwart en wit. Tot zijn bekendste werken behoren Broadway Boogie Woogie; Compositie 2, in Rood, Blauw en Geel; Compositie met Twee Lijnen; Victory Boogie Woogie en New York City 1.

17 resultaten