Max Liebermann was een Duitse schilder en graficus die wordt beschouwd als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het impressionisme in Duitsland en continentaal Europa. Hij werd geboren in Berlijn in 1847 en overleed daar in 1935.

Liebermanns werk is vaak gekenmerkt door zijn realistische weergave van alledaagse scènes. Hij was vooral geïnteresseerd in het leven van de gewone mensen, en hij schilderde vaak taferelen uit het stadsleven, de arbeidersklasse en het strandleven.

Een van Liebermanns bekendste schilderijen is De ganzenrupsters, dat in 1872 werd geschilderd. Het schilderij toont een groep vrouwen die ganzen plukken, en het is een krachtig en realistisch portret van het harde werk van de arbeidersklasse.

Liebermann was ook een succesvolle portretschilder. Hij schilderde veel beroemde mensen uit zijn tijd, waaronder keizer Wilhelm II, de schrijver Theodor Fontane en de componist Richard Strauss.

Daarnaast was hij een belangrijk figuur in de Duitse kunstwereld. Hij was een van de oprichters van de Berlin Secession, een groep avant-garde kunstenaars die zich afkeerden van de traditionele kunst. Liebermann was ook president van de Preußische Akademie der Künste, de belangrijkste kunstacademie van Duitsland.

Koop je kaarten, verjaardagkalender, koelkastmagneten, opbergmappen en posters van Max Liebermann bij Bekking & Blitz.

17 resultaten