De bibliotheek van de Maria Laach abdij in Duitsland is een van de grootste en meest gerenommeerde kloosterbibliotheken ter wereld. De collectie omvat meer dan 300.000 boeken, manuscripten en andere documenten, die dateren van de 6e eeuw tot heden.

De bibliotheek werd gesticht in de 12e eeuw door de benedictijner monniken van de abdij. De monniken verzamelden boeken en manuscripten over een breed scala aan onderwerpen, waaronder theologie, filosofie, geschiedenis, wetenschap en kunst. De bibliotheek groeide snel uit tot een belangrijk centrum van kennis en geleerdheid.

In de loop der eeuwen heeft de bibliotheek te maken gehad met verschillende periodes van verval en bloei. In de 19e eeuw werd de bibliotheek geconfiscated door de Pruisische regering, maar na de Eerste Wereldoorlog werd ze teruggegeven aan de abdij.

Tegenwoordig is de bibliotheek van de Maria Laach abdij een belangrijke bron voor wetenschappers en studenten van over de hele wereld. Hij is ook open voor het publiek en biedt rondleidingen en tentoonstellingen aan.

Koop je notitieblokjes, puzzels, wenskaarten en paraplu's van Maria Laach nu bij Bekking & Blitz

18 resultaten