Leo Gestel (1881-1941) was een Nederlands kunstschilder, boekbandontwerper en illustrator. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste Nederlandse kunstenaars van de 20e eeuw.

Gestel werd geboren in Woerden en studeerde aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers in Amsterdam en aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij begon zijn carrière als kunstdocent, maar richtte zich al snel op zijn eigen werk.

Zijn werk wordt gekenmerkt door zijn experimentele stijl en zijn gebruik van kleur. Hij was een pionier in het kubisme en het expressionisme, maar hij experimenteerde ook met andere stijlen, zoals het fauvisme en het futurisme. Gestel was een virtuoze schilder die de werkelijkheid op een nieuwe en innovatieve manier wist weer te geven.

Gestel's werk is te zien in musea over de hele wereld, waaronder het Kröller-Müller Museum in Otterlo, het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Museum De Pont in Tilburg.

Enkele van zijn bekendste werken zijn:

  • "Dame met grote hoed in prieel" (1910)
  • "Bloemenstilleven" (1912)
  • "Liggende naakt" (1914)
  • "Drie zwarte paarden staand naar links kijkend" (1916)

 Koop wenskaarten, notitieblokjes, L-mapjes, brillenkokers, brillendoekjes, vouwtassen en koelkastmagneten, placemats, servetten, puzzels, dienbladen en reisspiegels van Leo Gestel bij Bekking&Blitz

31 resultaten