Joan Beau: wereldberoemd cartograaf 

De collectie kaarten en atlassen van Het Scheepvaartmuseum behoort tot de internationale wereldtop van de cartografie tot 1800. De firma Blaeu volgden met hun kaarten en atlassen de ontdekkingsreizen en veranderden het wereldbeeld ingrijpend. Joan Blaeu (1598-1693) nam de firma in 1638 over van zijn vader Willem Blaeu, die zich rond 1600 in Amsterdam had gevestigd als globemaker, drukker en uitgever van landkaarten. Joan Bleue maakte diverse invloedrijke kaarten. In 1662 verscheen zijn wereldberoemde Atlas Maior. Tussen 2014 en 2018 exposeerde het museum de hoogtepunten uit de collectie. Ter gelegenheid hiervan ontwikkelde Bekking & Blitz een serie gifts. Het zijn unieke en smaakvolle cadeaus voor liefhebbers van cartografie en geschiedenis.

Notitieboekjes en meer 

Onze notitieboekjes, ontworpen op basis van illustraties Joan Beau. We hebben ze in A5- en A6-formaat. De notitieboekjes hebben een zachte kaft en een beschermende elastieken band. Er is veel ruimte voor notities. Ook handig voor het bewaren van aantekeningen, notities of documenten: A5-schriften, L-mappen (insteekhoezen) en memoblocnotes.

Praktische cadeaus geïnspireerd op Joan Blaeu kaarten 

Zoekt u een praktisch cadeau? In onze webshop vindt u onder meer brillendoekjes, onderzetters, koelkastmagneten en een placemat. Leuk om mee te nemen: een vouwtas van een wandkaart.

Ontworpen in onze eigen Studio Blitz

Elk product ontwerpen we in onze eigen Studio Blitz. Hier creëren onze vijf ontwerpers kunstwerkjes van kunstwerken. We spelen met het oorspronkelijke ontwerp, met respect voor het origineel. Resultaat is een bijzonder product met een uniek design dat u nergens anders koopt.

11 resultaten