Ingrid en Dieter Schubert zijn een Duits kunstenaarsechtpaar dat al meer dan 30 jaar samenwerkt aan prentenboeken voor kinderen. Ze zijn vooral bekend om hun kleurrijke en humoristische illustraties, die vaak verwijzingen bevatten naar klassieke kunstwerken.

Ingrid Schubert werd geboren in Essen, Duitsland, in 1953. Ze studeerde vrije schilderkunst aan de Kunstacademie van Münster. Dieter Schubert werd geboren in Düsseldorf, Duitsland, in 1954. Hij studeerde grafiek en illustratie aan de Kunstakademie Düsseldorf.

Ingrid en Dieter Schubert ontmoetten elkaar voor het eerst op de Kunstacademie van Münster. Ze trouwden in 1975 en begonnen samen aan hun carrière als illustratoren. Hun eerste prentenboek, "Er ligt een krokodil onder mijn bed!", werd gepubliceerd in 1980.

In de loop der jaren hebben Ingrid en Dieter Schubert meer dan 60 prentenboeken geschreven en geïllustreerd. Hun werk is vertaald in meer dan 20 talen en heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Gouden Griffel, de Zilveren Griffel en de Bologna Ragazzi Award.

Koop je kaarten, puzzels, L-mapjes, koelkastmagneten, notitieblokjes en schriften van van Ingrid en Dieter Schubert bij Bekking & Blitz.

14 resultaten