Floor Rieder collectie

Floor Rieder (Zwolle, 1985) is een Nederlandse illustrator die woont en werkt in Amsterdam. Ze volgde de opleiding tot illustrator aan de kunstacademie ArtEZ in Zwolle. Floor is bekend van haar werk voor onder meer dagblad Het Parool en tijdschrift Flow. Ze is ook bekend als illustrator van jeugdboeken, waaronder ‘Het raadsel van alles wat leeft’ van schrijver Jan Paul Schutten. Floor Rieder won het Gouden Penseel voor haar grappige en formatieve illustraties. Ook de jubileumeditie van Alice in Wonderland (2015) baarde veel opzien. In 2016 schreef ze het Kinderboekenweekgeschenk.

Het werk van Floor Rieder kenmerkt zich door een robuuste en sierlijke stijl. Die stijl vind je terug in de producten die Bekking & Blitz ontwikkelde in samenwerking met de illustrator.

A5-notitieboekjes en memoblocnotes 

Sommige mensen vinden het fijn om hun gedachten en ideeën direct te kunnen opschrijven. Want dan gaan ze niet verloren. Dat kan in een A5-notitieboekje waarvoor onze ontwerpers lieten inspireren door het werk van Floor Rieder. De notitieboekjes hebben een harde kaft en een elastieken band. Ook in onze webshop: fraai ontworpen memoblocnotes voor snelle notities om niet te vergeten.

Memo blocnote: Planten en dieren, Floor Rieder
Memo blocnote: Planten en dieren, Floor Rieder
Memo blocnote: Planten en dieren, Floor Rieder

Wie is Floor Rieder?

Floor Rieder (Zwolle, 1985) is een Nederlandse illustrator die woont en werkt in Amsterdam. Ze volgde de opleiding tot illustrator aan de kunstacademie ArtEZ in Zwolle. Ze is bekend van haar werk voor onder meer dagblad Het Parool en tijdschrift Flow. Ze is ook bekend als illustrator van jeugdboeken, waaronder ‘Het raadsel van alles wat leeft’ van schrijver Jan Paul Schutten. Floor Rieder won het Gouden Penseel voor haar grappige en formatieve illustraties. Ook de jubileumeditie van Alice in Wonderland (2015) baarde veel opzien. In 2016 schreef ze het Kinderboekenweekgeschenk.

L-mapje A4 formaat: Typemachine, Floor Rieder
L-mapje A4 formaat: Typemachine, Floor Rieder
L-mapje A4 formaat: Typemachine, Floor Rieder
7 resultaten